Benedictus Bernadette feestelijk ingezegend

[zo. 11-04-2010]

RIJSWIJK- Onder grote belangstelling is zondagmorgen het altaar ingezegend van de Benedictus Bernadette kerk. Vorig jaar, op zondag 19 april, vond er de laatste mis plaats en werden alle kerkelijke symbolen de kerk uitgedragen. Bijna een jaar later kon alles weer worden geïnstalleerd. Bisschop Van Luyn zegende het altaar in. Onder de 400 belangstellenden, waarvan er veel moesten staan, waren o.a. oud pastores van de Bernadettekerk, burgemeester Ineke van der Wel en wethouder Wim Mateman .
Na afloop van de ruim twee uur durende plechtigheid hield de voorzitter van de bouwcommissie de heer Caminada  een 'korte'  toespraak. " De investering van 2,2 miljoen euro in een kerkgebouw in een tijd waar bezoekersaantallen teruglopen, is dat geen weggegooid geld?"  vroeg Caminada zich af.

De bezoekersaantallen zijn de laatste tijd stabiel en dat betekent dat dit gebouw gereed is voor de toekomst. In het gebouw vinden tal van activiteiten plaats waarmee de kerk van vandaag midden in de gemeenschap staat. Zo is er een voedselbank gehuisvest en wordt er samen gekookt.  De centrale zaal van Stervoorde, waar de kerkdiensten het afgelopen jaar werden gehouden, zat iedere week vol.
De kerktoren en het kerkplein zijn nog niet helemaal klaar. Men verwacht dat alles voor de bouwvak gereed is. De toren krijgt een transparanter aanzien. De vertrouwde houten panelen boven in de toren komen niet meer terug.

Bron: Tino van Dam. Rijswijk te Kijk