Architect presenteert ontwerp verbouwing Benedictus-en-Bernadettekerk

Op donderdagavond 13 maart 2008 om 20.00 uur presenteren de architecten Gert Jan Borgman en Hans Klompenhouwer van het bureau Room for Architecture (R4A) de vernieuwbouwplannen van de Benedictus-en-Bernadettekerk (B&B kerk).

De bouwcommissie van de B&B kerk en het parochiebestuur van de H. Bonifatius zouden het zeer op prijs stellen als u bij deze presentatie aanwezig bent. De uitgewerkte vernieuwbouwplannen zijn het resultaat van het programma van eisen die de bouwcommissie heeft opgesteld mede op basis van de wensen die werkgroepen en parochianen tijdens informatiebijeenkomsten zijn aangedragen. De architecten zullen op deze avond hun ontwerp toelichten. In het ontwerp zijn de opmerkingen en suggesties die ons in het voortraject hebben bereikt zo veel mogelijk verwerkt.
Een eerste fotoimpressie treft u onder dit bericht aan.

De kerk zal een totaal nieuwe inrichting krijgen, want in de kerkzaal zullen ook de nevenruimten (mede ter vervanging van delen van de huidige pastorie) worden opgenomen. Alle bijgebouwen worden afgebroken. De entree van de kerk is in het nieuwe ontwerp gelegen aan de zijde van de Sir Winston Churchilllaan om uitnodigend naar de buurt te zijn. Het kerkgebouw krijgt zowel van binnen als van buiten een inspirerende uitstraling.

Op de presentatieavond van 13 maart rekenen wij op alle geïnteresseerde parochianen van de H. Bonifatiusparochie, met name natuurlijk de kerkgangers van het Benedictus-en-Bernadettegebouw en de leden van werkgroepen. Daarnaast zijn aanwezig de pastores, het parochiebestuur en de bouwcommissie. Voor deze bijeenkomst hebben wij uiteraard ook de vertegenwoordigers van het bisdom Rotterdam en de Gemeente Rijswijk uitgenodigd omdat zij een belangrijke rol spelen bij het verstrekken van de benodigde machtigingen en vergunningen.

Het programma van de avond is als volgt:

- Welkom door pastoor A.J. van Deelen

- Korte introductie door de bouwcommissie

- Presentatie ontwerp door architectenbureau R4A

- Ruime gelegenheid tot het stellen van vragen

Plaats van samenkomst: Benedictus-en-Bernadettekerk (liturgische ruimte),
Sir Winston Churchilllaan 376, Rijswijk.

Graag tot ziens op 13 maart 2008!

Pastoor A.J. van Deelen

Koen Caminada