Wierookvatstandaard Benedictuskerk in de Kerk der Friezen in Rome

Sinds november 2009 staat een van de wierookvatstandaarden van onze voormalige Benedictuskerk in de Kerk der Friezen in Rome. Dat komt zo. De vice-voorzitter van de kort geleden gesloten Pauluskerk in Den Haag, Jan Giezeman, had het wierookvat van die kerk aangeboden aan de hem goed bekende rector van de Kerk der Friezen in Rome. Maar er was geen bruikbare standaard bij. Via via kwam de vraag bij pastoor Van Deelen terecht of wij niet een standaard over hadden…..? Op de zolder van de pastorie aan de Van Vredenburchweg staat een deel van de inventaris van de Benedictuskerk, waaronder twee standaarden. Een van deze zou wonderwel bij het wierookvat passen. En zo verhuisde deze standaard met enige moeite naar Rome. Toen de Kerk der Friezen in november opnieuw in gebruik werd genomen, na een grote restauratie, stond onze standaard daar te pronken met het wierookvat van de Pauluskerk. Zo kan kerkelijk interieur op een mooie en zinvolle manier hergebruikt worden. Zie de foto's.

Een zijkapel van de voormalige Benedictuskerk met de wierookvatstandaard (kerk afgebroken in juli 2004).

De standaard in de Kerk der Friezen in november 2009.