-------PERSBERICHT--------

De Internationale Bouworde bestaat 60 jaar. We zoeken mooie verhalen!

Al sinds 1957 organiseert St. IBO-Nederland de inzet van vrijwilligers in hulpprojecten wereldwijd. Dat willen we vieren! We brengen daarom dit jaar een extra dikke Jubileumeditie uit van onze nieuwsbrief, met daarin de verhalen van vrijwilligers die in het (verre) verleden met ons zijn meegegaan.

Bent u zelf vrijwilliger geweest van de Bouworde en wilt u uw Bouworde avontuur delen? Neem dan vůůr 1 juni 2017 contact met ons op via info@ibo-nederland.org of bel 024-3226074. We maken dan een afspraak voor een (telefonisch) interview.

De Bouworde in Nederland

De Nederlandse tak van de Internationale Bouworde werd in 1957 in Nijmegen opgericht als zusterorganisatie van de Vlaamse Bouworde, die in 1953 het licht zag. Pater Werenfried van Straaten (de Ďspekpaterí) verzamelde in dat jaar voor het eerst enkele groepen Katholieke jonge vrijwilligers om in Duitsland huizen te bouwen voor Duitse vluchtelingen. Sindsdien zetten vele vrijwilligers zich via IBO-Nederland belangeloos in voor een ander. Projecten overal ter wereld worden met de hulp van vrijwilligers een stap verder gebracht en de vrijwilligers krijgen er de ervaring van hun leven voor terug.

IBO-Nederland stimuleert culturele uitwisseling door de inzet van internationale groepen vrijwilligers in praktische projecten. Door samen te werken aan een bouwklus, een ecologisch project of een sociale activiteit leren internationale vrijwilligers en lokale medewerkers elkaar bijzonder goed kennen. De projecten worden met zorg uitgezocht en hebben allemaal een hulpvraag waarbij de ondersteuning van vrijwilligers daadwerkelijk nodig is.

Wilt u zelf vrijwilligerswerk in het buitenland gaan doen? Of kent u anderen die hier interesse in hebben? Kijk gerust op onze website: www.ibo-nederland.org , stuur een mailtje naar info@ibo-nederland.org of bel 024-3226074. Zo zoeken we voor deze zomer nog vrijwilligers die willen klussen aan huizen van ouderen in MoldaviŽ of activiteiten willen organiseren voor kinderen met een beperking in KroatiŽ en Kameroen. Ook hebben we mogelijkheden voor (kerk) groepen die op zoek zijn naar een project waar ze zich nuttig kunnen maken.

Filipijnen

Kameroen

MoldaviŽ

HOME