Start vernieuwbouw Benedictus en Bernadettekerk

HH. Benedictus en Bernadettekerk

H. Gerardus Majellakerk

H. Jeroenkerk

Afgelopen woensdag 11 maart is het contract getekend voor de vernieuwbouw van de Benedictus en Bernadettekerk. Pastoor Alexander van Deelen (voorzitter), Hans Koot (secretaris) van het parochiebestuur, en aannemer Wim Waaijer konden eindelijk na vele jaren met hun handtekening de start van de vernieuwbouw in gang zetten. Afgelopen week kwam de bisschoppelijke machtiging binnen, die nodig was alvorens er tot ondertekening kon worden overgegaan. De plannen zoals ze vorig jaar door de architect R4A zijn gepresenteerd, kunnen nu worden uitgevoerd.

Op zondag 19 april vindt de laatste viering in de Benedictus en Bernadettekerk in de oude vorm plaats. Voorafgaand aan de start van de vernieuwbouw op 1 mei a.s. moet er al flink wat gebeuren om de aannemer de ruimte te geven zijn werk te kunnen uitvoeren. Op 26 maart wordt er samen met de vrijwilligers een plan opgesteld hoe de leegruiming van de kerk aangepakt moet worden. De uiteindelijke leegruiming vindt plaats tussen 19 april en 1 mei.

Tijdens de verbouwing blijft de pastorie gewoon open, maar een deel zal door de aannemer als kantoor worden gebruikt. Het Open Huis en de maaltijden kunnen gewoon doorgaan. Ook kunnen er vergaderingen worden gehouden. De zondagsvieringen willen wij in de grote zaal van Stervoorde gaan houden, maar dat kunnen wij nu pas definitief gaan regelen. De vieringen op weekdagen zullen voor zover mogelijk in de parochiezaal plaatsvinden. Andere vieringen, zoals de zaterdagavond en uitvaarten, kunnen helaas alleen in de Bonifatiuskerk. Volgens de planning wordt de vernieuwde Benedictus en Bernadettekerk opgeleverd in februari 2010.

Voor u als parochiaan zullen deze verbouwingswerkzaamheden wellicht gemengde gevoelens oproepen. Verandering in een vertrouwde omgeving is niet altijd makkelijk. Maar u krijgt er gegarandeerd wel een prachtige nieuwe kerk voor terug. Aangepast aan de eisen van deze tijd, maar met oude vertrouwde details en accenten. Als een proces zolang duurt zoals dit proces, dan neig je als mens wel eens om vertrouwen in een goede afloop te verliezen. Nu echter de verbouwing daadwerkelijk gaat beginnen, kunnen we met enthousiasme en inspiratie uitkijken naar een mooi nieuw kerkgebouw. Op onze website www.bonifatiusparochie.info en in Pastorale kunt u vanaf 1 mei de bouwwerkzaamheden blijven volgen.

Planning:

26 maart 2009

Overleg met vrijwilligers over de leegruiming van de kerk

19 april 2009

Laatste viering Benedictus en Bernadettekerk vóór vernieuwbouw

19 april 1 mei 2009

Leegruimen van de kerk

1 mei 2009

Start van de vernieuwbouw

Februari 2010

Oplevering verbouwde Benedictus en Bernadettekerk

Het parochiebestuur, 12 maart 2009

De ondertekening van de contracten op 11 maart 2009,

en de bezegeling met een ferme handdruk.