PERSBERICHT

CONCERTKOOR RIJSWIJK PRESENTEERT TWEELUIK RONDOM “MESSIAH”

Blijdschap, verdriet, verwondering, dankbaarheid…. alle emoties komen voorbij, in wondermooie melodieën die recht tot het hart spreken. Dát is Händels Messiah! Alle reden voor Concertkoor Rijswijk om een tweeluik te wijden aan dit meesterwerk, dat Händel in slechts 24 dagen componeerde.

Het eerste deel van het tweeluik is een boeiende lezing door pianist-organist en muziektheoreticus Bert Mooiman: Inleiding op Händels Messiah. Zo op het eerste gezicht heeft Händels Messiah geen inleiding nodig. Wie kent nu niet het beroemde Hallelujah-koor? Toch kan ook bekende muziek nog verborgen kanten hebben, zoals we bijvoorbeeld van gebouwen waar we dagelijks langskomen vaak weinig afweten. In deze lezing met live uitgevoerde muziekvoorbeelden wordt dieper ingegaan op Händels onverminderd populaire magnum opus: een inleiding voor wie het genoegen heeft deze muziek voor het eerst te horen, en misschien voor de meer ervaren liefhebbers een aanleiding om de Messiah met nieuwe oren te beluisteren.

De lezing wordt gehouden op vrijdag 16 november 2018, aanvang 20.00 uur, in de Nieuwe Kerk, Steenvoordelaan 364, 2284 EH Rijswijk;

Toegangsprijs € 10,-;

In combinatie met het concert: € 29,50; tot 18 jaar: € 20,-.

Twee weken later zal “Messiah” worden uitgevoerd in de Bonifatiuskerk.

Aan dit concert wordt medewerking verleend door Lauren Armishaw, sopraan; Esther Kuiper, alt; Leon van Liere, tenor; Florian Just, bariton en het Holland Symfonie Orkest.

De artistieke en muzikale leiding is in handen van dirigent Daniël Salbert.

Het concert vindt plaats op vrijdag 30 november 2018, aanvang 19.30 uur, in de

Bonifatiuskerk, van Vredenburchweg 69, 2282 SE Rijswijk;

Toegangsprijs € 22,- in de voorverkoop; € 25,- aan de zaal.

In combinatie met de lezing: € 29,50;

tot 18 jaar: voorverkoop € 15,-; aan de zaal € 18,-;

In combinatie met de lezing: € 20,-.

Voorverkoop: Wereldwinkel, Kerkstraat 1b, 2282 BL Rijswijk; Oud-Rijswijk, Drogisterij & Parfumerie, Herenstraat 35, 2282 BP Rijswijk; of via de website https://concertkoorrijswijk.nl