Kerstactie "gast aan tafel" van de Samenlopers.

Begin december is er een oproep geweest om u op te geven als gastgezin. Het was voor ons goed om te zien dat er zoveel mensen zich hadden opgegeven om een gezin bij hen thuis te verwelkomen. Nadat een aantal vrijwilligers van de Samenlopers langs de deuren gingen om de bewoners te vragen of zij mee wilden doen werden deze mensen gekoppeld aan een Nederlands gastgezin. Er zijn zo ongeveer 20 gezinnen van het AZC uitgenodigd bij mensen thuis om een (kerst)maaltijd met hen te eten. Niet altijd was de communicatie makkelijk waardoor het niet voor iedereen is gelukt de gasten uit te nodigen.

Bij een familie belden we aan en vertelde de moeder met een glimlach niet mee te willen doen dit jaar. Zij waren vorig jaar bij een gezin thuis geweest en hadden nu het Nederlandse gezin bij hen thuis uitgenodigd voor een maaltijd!

Mannenactiviteit

We zijn nog op zoek naar een man die mee wil helpen met het opzetten van mannenactiviteiten op het AZC. Neem hiervoor contact op met Arie de Jong aenc@kabelfoon.nl  .

Knutselen met kinderen

Om de zaterdagmorgen worden er knutselactiviteiten georganiseerd voor de kinderen op het AZC. Tussen 10 en 12 uur kunnen de kinderen binnen lopen om iets te knutselen. Meestal hebben we 1 “nieuwe” knutselactiviteit en daarbij mogen de kinderen zelf iets knutselen wat ze leuk vinden. Er komen op zo’n ochtend ongeveer 10 tot 30 kinderen van tussen de 4 en 12 jaar binnen.

Vind je het leuk om hierbij te helpen of een keer een workshop te organiseren? Stuur een mailtje naar kinderactiviteitazc@gmail.com  .

Di zijn de data waarop we het knutselen hebben gepland: 12 januari; 26 januari; 9 februari; 23 februari; 9 maart; 23 maart; 6 april; 20 april; 4 mei; 18 mei; 1 juni; 15 juni; 29 juni; 13 juli

Voor meer nieuws of andere informatie: www.desamenlopers.nl

Wilt u ook een gastgezin deze kerst? U kunt zich hiervoor opgeven door een mailtje te sturen naar jkmostert@gailmail.com. Geeft u daarbij duidelijk aan hoeveel personen u op bezoek zou willen hebben.

Houd daarbij rekening dat u uw gasten zelf op moet halen bij het AZC.

Voor meer informatie, vragen of uw opgave kunt u contact opnemen met Elly Mostert. (jkmostert@gmail.com)

HOME