Persbericht van de Franciscaanse Beweging

Franciscaanse vliegreis 2017

Bezoek Assisi met de Franciscaanse Beweging

IN SAMENWERKING MET PAULUS REIZEN ORGANISEERT DE FRANCISCAANSE BEWEGING IN 2017 EEN VLIEGREIS NAAR ASSISI, DE STAD VAN FRANCISCUS EN CLARA. DE REIS DUURT 6 DAGEN EN VINDT PLAATS VAN 21 T/M 26 SEPTEMBER.

Maak onder begeleiding van een bevlogen gids kennis met de prachtige stad en lieflijke omgeving waar Franciscus en Clara leefden. Aan de hand van het leven van Franciscus en Clara worden zowel Assisi als de omgeving van de stad verkend.

De vliegreizen die de Franciscaanse Beweging al ruim 40 jaar organiseert kenmerken zich door een gemoedelijk karakter met veel aandacht voor het leven van de heilige Franciscus en Clara. Zo wordt er veel tijd doorgebracht in de voor hen en door hen belangrijk geworden plekken. Denk in Assisi aan de geboortehuizen en grafkerken van beide heiligen.

In de directe omgeving van Assisi bezoeken we Santa Maria Degli Angeli, de sterfplek van Franciscus en een van de eerste kerkjes die hij herstelde. We bezoeken ook het klooster San Damiano, het klooster waar Clara leefde.

Tijdens de excursies wat verder het dal van Riti in, zien we meer van het echte Umbrische landschap en de kleine stadjes waar Franciscus ijn voetstappen achterliet.

Een must voor iedereen die genteresserd is in Franciscaanse spiritualiteit.

''In Assisi leer je Franciscus echt kennen.''

Peer Boselie

De reis wordt begeleid door Peer Boselie. Peer is theoloog en stadsachrivaris bij Sittard-Geleen. Hij is actief en betrokken lid van de Franciscaanse Beweging en heeft grote kennis van cultureel erfgoed.

Over de Franciscaanse Beweging

De Franciscaanse Beweging (FB) staat voor ontmoeting, verbondenheid, verdieping en bezinning. In Nederland telt de Franciscaanse Beweging twaalfhonderd leden, mensen die zich laten inspireren door het evangelisch levensmodel van Franciscus en Clara van Assisi. Zij streven een eenvoudige levenswijze na, dicht bij andere mensen en andere schepselen, met respect voor de ander en respect voor natuur en milieu. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

Voor meer informatie over deze reis klikt u HIER voor de folder of kijkt u op www.franciscaansebeweging.nl of belt u met 073-6131340.