Op zaterdag 24 september wordt ter afsluiting van het Bedevaartseizoen in de HH. Martelaren van Gorcum opnieuw de Brielle Lezing gehouden.

Spreker van die middag is Roderick Vonhögen, mediapriester en TV presentator van KRO NCRV. Roderick Vonhögen is dan terug van de Wereldjongerendagen in Polen. Hij heeft daar op zijn eigen wervelende manier verslag van gedaan. Daarvoor was hij in China waar hij contact had met mensen van de ondergrondse katholieke kerk.

Over beide onderwerpen zal hij in Brielle komen vertellen en zijn verhalen ondersteunen met filmpjes die hij gemaakt heeft. Hij is onder de indruk geraakt door wat hij gezien heeft bij de WJD-jongeren en zeker ook bij de vervolgde christenen in China. De situatie in China raakt ons bijzonder vanwege het geloofsgetuigenis van de Martelaren van Gorcum.

Daarom is het thema ‘Van China tot Polen: wat we kunnen leren van kerkgroei op onverwachte plekken’.

Van Roderick Vonhögen is bekend dat zijn presentaties en internetfilms over de hele wereld grote aantrekkingskracht hebben, vooral op jongeren. In Amerika organiseerde hij radio ontbijtshows en staat hij bekend als Father Roderick. Dit naast zijn parochiewerk in Amersfoort. Hij is zo ook een voorbeeld van communicatie over het geloof in deze tijd en in de toekomst.

We kunnen verwachten dat hij op een flitsende en positieve manier zijn inzichten aan ons overbrengt. Na afloop is er gelegenheid om hem persoonlijk te ontmoeten.

We willen ook graag andere belangstellenden de gelegenheid geven om deze bijzondere middag mee te maken.

Programma 24 september zal zijn:

13.30 uur Ontvangst

14.00 – 15.30 uur Lezing en vragenronde

15.30 – 16.00 uur Informeel en einde

Locatie: Bedevaartskerk, De Rik 5 te Brielle

Aanmelden via bureau@bisdomrotterdam.nl . Deelname is kosteloos.

U bent van harte welkom en wij zien u graag in Brielle!

Met hartelijke groet,

Francis Wout, perschef

Frits Vermeulen, kanselier

Meer informatie over het Bedevaartsoord zie www.martelarenvangorcum.nl