Zondag 24 april 14.30 uur: Koningsconcert

met Andrew Wright en de Bouw- en Infra Harmonie

Een week nadat we het 50 jarig jubileum van de Koningkerk gevierd hebben vindt in de serie lunchconcerten voor de vijfde keer op rij het Koningsconcert plaats, zo genoemd omdat ze eind april plaatsvinden en dus rond de verjaardag van koning Willem Alexander. Voor de Koningsconcerten is de Bouw- en Infra Harmonie intussen onze vaste gast geworden. Op 24 april brengt deze meer dan 60 “man” sterke harmonie samen met onze cantor-organist,  Andrew Wright, op piano en orgel een gevarieerd programma. Met elkaar zullen zij o.a. ‘Rhapsody in Blue’ van Gershwin en ‘Jesus, joy of men’s desiring’ van Bach ten gehore brengen. De uit te voeren muziekstukken worden ondersteund door daarbij passende video beelden.

Bouw- en Infra Harmonie.

De Bouw & Infra Harmonie Nederland telt momenteel 68  uitstekende musici, die uit alle delen van het land komen. Dat betekent dat er niet wekelijks geoefend wordt. Om bij de diverse optredens en eigen concerten goed voor de dag te kunnen komen moeten de musici de muziekstukken zelf thuis instuderen. Het repertoire van de harmonie is breed en wordt per optreden samengesteld. Naast klassieke symfonische werken wordt bigbandmuziek, musical, film of origineel muziekrepertoire gespeeld en ook opera of operette behoort tot de mogelijkheden. De Bouw- en Infra Harmonie heeft in binnen- en buitenland grote indruk gemaakt. .

Welkom

Het Koningsconcert 2016  begint om 14.30 uur. De toegang is gratis. Na afloop van het concert is er  een drankje en een versnapering om met elkaar nog even na te genieten van het concert. Ter dekking van de kosten wordt een uitgangscollecte gehouden. U bent van harte welkom.

De volgende en laatste twee lunchconcerten van het seizoen 2015-2016 vinden plaats op 29 mei en 26 juni. Beide concerten beginnen om 12. uur. In mei kunt u luisteren naar twee pianisten die in hun programma hebben samengesteld met solostukken en “quatre-mains”-muziek. De serie lunchconcerten wordt  “traditiegetrouw” afgesloten met een concert van het Voorburgs Vocaal Ensemble o.l.v. Marijke van Klaveren.

Werkgroep Lunchconcerten De Open Hof Voorburg   

 

HOME