Maart 2016

E-mail: info@franciscaansebeweging.nl

Web:   www.franciscaansebeweging.nl

De Franciscaanse Beweging organiseert ook in 2016 reizen naar Assisi in 2016

In samenwerking met Paulus Reizen organiseert de Franciscaanse Beweging in 2016 twee vliegreizen naar Assisi, de stad van Franciscus en Clara. De reizen duren 6 dagen en vinden plaats van 16 t/m 21 juni en 15 t/m 20 september. Tijdens de reizen worden plaatsen bezocht die voor Franciscus en Clara belangrijk waren. Bijvoorbeeld het geboortehuis van Franciscus, de grafkerken van Franciscus en Clara en Santa Maddalena, het vroegere kerkje van de melaatsenkolonie.

De reizen van Paulus Reizen worden geleid door deskundige en bevlogen mensen met een grote affiniteit met het leven van Franciscus en Clara. Ze vertellen uitgebreid over de geschiedenis en cultuur van het gebied en verbinden dat naadloos met het leven van Franciscus en Clara. De reisleiders delen hun enthousiasme graag met de reizigers. Daarnaast dragen zij natuurlijk zorg voor een vlekkeloos verloop van de reis. Hoewel inspirerend, kunnen de reizen van de Franciscaanse Beweging geen bedevaarten genoemd worden.

In het kort bestaat het programma van deze reis uit: verkenning van Assisi door stadswandelingen, het bezoeken van de directe omgeving van Assisi (Santa Maria degli Angeli, Carceri, San Damiano en Santa Maria Maddalena). Een bezoek aan het dal van Spoleto (Bevagna, Pian d'Arca en Montefalco), een rondrit van een dag per touringcar door het dal van Rieti (Greccio, Fonte Colombo, Speco di Narni) en afsluitend een bezichtiging van La Verna. Een uitgebreid reisprogramma is te vinden op de website van Paulus Reizen.

Voor meer informatie: Paulus Reizen, Esther Matser: em@paulusreizen.nl www.paulusreizen.nl

De Franciscaanse Beweging (FB) staat voor ontmoeting, verbondenheid, verdieping en bezinning. In Nederland telt de Franciscaanse Beweging twaalfhonderd leden, mensen die zich laten inspireren door het evangelisch levensmodel van Franciscus en Clara van Assisi. Zij streven een eenvoudige levenswijze na, dicht bij andere mensen en andere schepselen, met respect voor de ander en respect voor natuur en milieu. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.