Bedevaart naar Hoch Elten, Slot Wissen en  Kevelaer

op 30 april en 1 mei 2016

In 2016 wil De Haagse Bedevaarten met een groep pelgrims aanwezig zijn bij de pontificale en feestelijke opening van het bedevaartjaar.

Via de opstapplaats Den Haag CS en Leidschendam vertrekken we naar onze 1e stop.

De Sint Vituskerk in Hoch Elten is een meer dan 1000 jaar oude abdijkerk, welke oorspronkelijk behoorde tot een kloosterorde van adelijke dames. In de kerk bevind zich een beeld van de H. Machutus, beschermheilige tegen meerdere lichamelijke ziekten en alle kinderziekten.

Na de lunch bezoeken wij Schloss Wissen in de directe nabijheid van Kevelaer, heeft sinds 1876 een prachtige neogotische slotkapel , welke in 2014 een grondige restauratie heeft ondergaan en daarmee qua stijl een van de mooiste kerkgebouwen van Duitsland is. De kruiswegstaties zijn afgebeeld in de mooie glas in loodramen.

Aan het eind van de middag bereiken we het, voor velen, bekende en vertrouwde Mariabedevaartoord Kevelaer.

Op zondag 1 mei  begeeft een kleurrijke processie zich naar de hoofdingang van de Basiliek. Daar wordt traditioneel met 3 tikken op de deur de opening van het bedevaartseizoen hoorbaar en zichtbaar.

Na een indrukwekkende pontificale Hoogmis begeeft de processie zich naar de Genadekapel ter begroeting van de H. Maria van Kevelaer. De Broedermeesters dragen de relikwieën van de HH. Willibrordus en Rutger mee. Deze worden vervolgens geplaatst in het altaar van de Pax Christikapel. Na de predicatie en de Apostolische Zegen trekt men in processie met fanfare naar het Priesterhuis.

We gebruiken nog een warme maaltijd in Kevelaer en gaan dan weer op huis aan.

Deelnamekosten per persoon

Door een gift ontvangen deelnemers eenmalig een korting van € 20,-*

- 2-persoonskamer met douche/wc € 125,- i.p.v. € 145,-

- 1-persoonskamer met douche/wc € 135,- i.p.v. € 155,-

- eigen vervoer op aanvraag

Kosten zijn incl. vervoer, lunch, diner, overnachting/ontbijt, groeps- reisverzekering en bedevaartkosten (drukwerk, porto, stipendia e.d.)

* alleen voor het gehele arrangement zoals hierboven vermeld.

Geďnteresseerd?

Zie www.bedevaart.nl  mail info@bedevaart.nl  of bel naar 010 – 4149577