Stille Omgang 22 maart 2014

De Stille Omgang is een bijzonder evenement dat alweer sinds 1881 jaarlijks in Amsterdam wordt georganiseerd op een zaterdagnacht in maart. Elk jaar komen uit heel Nederland duizenden mensen, meest gelovigen, naar ‘ Mirakelstad’ Amsterdam om mee te doen aan de Stille Omgang.  Na daar in een van de parochiekerken een Eucharistieviering te hebben bijgewoond, nemen de pelgrims vervolgens verspreid over de nacht deel aan de omgang en lopen de processieroute. Zij lopen in stilte de weg zoals deze ook in de Middeleeuwen werd gelopen. Kenmerkend voor de tocht is dat deze stilzwijgend wordt volbracht en zonder kerkelijke kledij of andere attributen. De tocht duurt ongeveer een uur en vindt voor de pelgrims uit Rotterdam en omstreken kort na middernacht plaats. Deze tocht laat zien hoeveel kracht uit kan gaan van samen-zijn en samen-beleven, van stilte en van geloof. Het is een zeer indrukwekkende ervaring om mee te maken.

In de stilte hoor je meer, God spreekt in onze tijd  is de intentie voor de komende Stille Omgang die gehouden wordt in de nacht van 22 op 23 maart 2014.

De intentie van dit jaar verwijst naar bescheidenheid en eenvoud. Kenmerken van het leiderschap van onze Paus Franciscus die blijk geeft van een vernieuwende visie op onze kerk. In de stilte horen we de stem van God. Stilte verlicht ons levenspad; door niet te spreken zien we duidelijker.

Wij nodigen u van harte uit om ook dit jaar weer met ons mee te gaan.

In de avond van 22 maart verzamelen we op diverse plaatsen in Rotterdam en reizen dan per bus naar Amsterdam waar we op 22.30 uur een Eucharistieviering zullen hebben in de Papegaai in de Kalverstraat. Dit is een mooie, devote ervaring waar de deelnemers van vorig jaar met genoegen aan terug denken.

Na de viering lopen we de Stille Omgang. Tussen 02.00 en 03.00 uur zijn we weer terug in Rotterdam.

Afhankelijk van het aantal deelnemers ter plekke zullen we stopplaatsen voor de bussen organiseren. In ieder geval in Dordrecht, Rotterdam-Zuid en Rotterdam-Noord.

Deelnamekosten: 13,50 euro.

Voor informatie kunt u bellen naar de secretaris van het Gezelschap van de Stille Omgang te Rotterdam en Omstreken, Carla van Deutekom: 06 21852340.

Via E-mail: carla@destilleomgang.nl

We hebben ook een internetsite: www.destilleomgang.nl

HOME