Expositie Jos Reneman

We bedanken mevr. Grandia Winnifred voor haar fleurige en frisse schilderijen.

Zij werden zeer gewaardeerd. De komende maanden exposeert mevrouw Jos Reneman in de Benedictus en Bernadettekerk. Ze regelt en begeleidt 3 groepen in Stervoorde met veel enthousiasme.  We wensen haar veel succes met de expositie.

Hieronder een stukje van haar.

Laat ik mij eerst even voorstellen.

Mijn naam is Jos Reneman, ik heb als kind al tekenen heel leuk gevonden en heb toen nog de tekenacademie in Den Haag gevolgd. Helaas door verhuizing heb ik dat niet afgemaakt.

Ongeveer 20 jaar geleden heb ik het tekenen en schilderen weer opgepakt en lessen genomen bij Kees Fluitman en Jan Naezer.

Mijn inspiratie haal ik uit de dingen die ik zie op vakantie of zomaar in de tuin, of mijn kleindochter die speelt in het bos. Ik werk met acryl, aquarel, olieverf , pastelkrijt, houtskool. Tekenen en schilderen is een uitdaging voor mij, soms mislukt het en anderen keren is het een ontdekking wat er allemaal gebeurt met de kleuren op het doek.

Onderwerpen zijn er genoeg als je om je heen kijkt. Foto's: Wil Kouwer

Ik hoop dat u de stukken die nu in de Benedictus en Bernadettekerk tentoongesteld worden leuk vindt om naar te kijken.

Foto's: Wil Kouwer