PERSBERICHT

Oekraiens octet Orpheus op 16 december in Bonifatiuskerk

Op zaterdagavond 16 december geeft het octet Orpheus uit Lviv (Oekraine) een concert in de Bonifatiuskerk in Rijswijk. Orpheus is een a capella groep die sinds 2000 bestaat. Acht ervaren, professionele, mannelijke koorzangers zorgen gezamenlijk voor een heel eigen muzikale expressie. Zij studeerden aan de hogere Musical Academie in Lviv.

Specialiteit van Orpheus is orthodoxe kerkmuziek, folk en Oekraiense volksliedjes. Het octet zingt daarnaast nieuwe nummers en wereldmuziek. Violisten Franciska Symonis en Juliya Belyanevich begeleiden Orpheus tijdens dit concert bij een paar werken.

Het octet Orpheus is relatief jong en heeft toch al vele succesvolle optredens in Oekraine en in het buitenland op zijn naam staan. De laatste jaren geeft Orpheus in de maand december door heel Nederland concerten. Het concert op zaterdag 16 december in de Bonifatiuskerk 69 in Rijswijk begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 12,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de deur van de kerk vanaf 19.30 uur. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur.