Viering 750 kerk in Rijswijk met orgelwandelconcert op 28 oktober in Oud-Rijswijk

Orgelliefhebbers kunnen op zaterdagmiddag 28 oktober hun hart ophalen in Oud-Rijswijk. De organisten van de Hofrustkapel (Davo van Peursen), de Oude Kerk (Hennie Heikens) en de Bonifatiuskerk (Gerard Legierse) verzorgen vanaf 15.00 uur een bijzonder orgelwandelconcert. De bespeling van de historische en monumentale orgels in deze drie kerken vindt plaats in het kader van 750 jaar Kerk in Rijswijk.

Het concert begint in de Hofrustkapel (Laan Hofrust 21) om 15.00 uur, gaat verder in de Oude Kerk (Herenstraat 62 B) om ca. 15.30 uur en eindigt om ca. 16.00 uur in de Bonifatiuskerk (Van Vredenburchweg 69). Op het programma staan werken van Lemmens, Van Peursen (improvisatie), Bach, Boëllmann, Ritter, Kee, en Andriessen. Het werk van Hendrik Andriessen de Sonata da Chiesa vormt het slotstuk van dit wandelorgelconcert dat de drie organisten uitvoeren op de drie orgels van de Bonifatiuskerk.

Na afloop van het wandelconcert biedt het projectteam van 750 jaar Kerk in Rijswijk de aanwezigen achterin de kerk een drankje aan.

Dit jaar vieren de geloofsgemeenschappen in Rijswijk dat de Kerk in Rijswijk 750 jaar bestaat. Uit de archieven blijkt dat in 1267 voor het eerst op papier sprake is van de ‘Parochie te Rijswijk’. Dit markeert het formele begin van de christelijke kerk in Rijswijk. Met deze herdenking willen de Rijswijkse geloofsgemeenschappen de onderlinge kerk-banden verstevigen door samen te vieren en samen naar buiten te treden.

Voor meer informatie zie de website  www.750jrkerkinrijswijk.nl

Orgel Hofrustkapel