PERSBERICHT

Rijswijkse kerken: ‘Wij geloven in Rijswijk’

In een afgeladen Bonifatiuskerk is op zondag 3 december met een feestelijke viering het jubileumjaar 750 jaar kerk in Rijswijk plechtig afgesloten. In aanwezigheid van burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Marloes Borsboom is teruggeblikt op alle evenementen die in het jubeljaar hebben plaatsgevonden. Tevens is de intentie uitgesproken met het motto ‘Wij geloven in Rijswijk’ deze samenwerking de komende jaren te bestendigen.

“Wij zijn met elkaar gelovigen in Rijswijk. Wij geloven ook in de toekomst voor Rijswijk en haar inwoners. De betrokkenheid van de vier gevestigde kerken in Rijswijk leidde tot een boeiende en inspirerende samenwerking die zich manifesteerde in tal van bijeenkomsten door het jaar heen. En hoe nu verder?”, hield Davo van Peursen een van de vier voorgangers van de Rijswijkse kerken zijn gehoor voor. “Als kerken hebben we elkaar zeker gevonden. Toch blijven de afzonderlijke kerken bestaan. We worden geen gereformeerd-evangelisch-protestantse-Sint Bonifatiusparochie. Er zijn en blijven zeker verschillen. Maar we willen wel graag waar mogelijk onze krachten bundelen. Het kerkelijk geheel kan soms meer zijn dan de som der delen.”, aldus Van Peursen. Zijn collega Michiel de Leeuw kwam hier in zijn overweging op terug. “En wat móói dat we dit samen kunnen vieren. En wat hééft het afgelopen jaar veel positieve energie losgemaakt. Oók naar de toekomst toe.

Daarom is het mooi dat de samenwerking onder een nieuw motto verder gaat: ’Wij geloven in Rijswijk.’ En dat is géén politiek statement. Het is geen sneer naar de gemeente Den Haag. Al is Rijswijk wél een stuk ouder. Nee, maar dit motto is wel een vaste intentie om gezamenlijk de hoopvolle boodschap van het christelijk geloof uit te blijven dragen. Hier in Rijswijk”, zo sprak De Leeuw.

Burgemeester Bezuijen en wethouder Borsboom ontvingen als aandenken aan de samenwerking van de kerken in het afgelopen jaar en in de toekomst het beeldmerk ‘Wij geloven in Rijswijk’ uitgereikt. Foto: Keimpe DijkstraRijswijk, 3 december