De adventskrans

Op zondag 3 december is het de 1e zondag van de advent, de tijd dat we ons voorbereiden op de komst van Jezus. In het donker van de wintertijd groeit het licht naar Kerstmis toe. In kerken en huizen wordt dat zichtbaar gemaakt door elke zondag een kaars méér aan te steken op de adventskrans.

De eerste adventskrans werd bedacht door de Lutherse theoloog Johann Hinrich Wichern (1808–1881). Hij ving veel kinderen op die uit armoedige gezinnen afkomstig waren. De kinderen vroegen vaak wanneer het eindelijk kerst was. In 1839 besloot hij uit een houten wiel een krans te maken met vier grote en 24 kleine kaarsen. Voor elke adventszondag werd een grote kaars aangestoken en voor elke andere dag een kleine. Sinds 1860 wordt de adventskrans met dennengroen versierd.

Wij nodigen u uit om met ons uw eigen adventskrans te maken.

Wanneer: maandagavond 27 november tussen 19.30 en 21.30 uur

Waar: Benedictuszaal van de Benedictus en Bernadettekerk

Aanmelden: pastor.vanderaart@bonifatiusparochie.info , of via Open Huis Bonifatiuskerk 070-3992416

Bijdrage: €10, wij zorgen voor de materialen.

Wij hopen dat u er bij bent,

Saskia van Winden en Ingrid van der Aart, Pastoraal werkers.