Zondag 29 mei: jaarlijkse voettocht van Heenvliet naar Brielle

Barmhartigheid

Vijftiende interkerkelijke jongerenvoettocht Heenvliet-Brielle zondag 29 mei 2016

Wat:

Voettocht van Heenvliet naar Brielle met als doel uit te wisselen over geloven

Voor wie: jongeren uit alle kerken in de leeftijd van 12 tot 30 jaar

Waar: tien kilometer wandeling van de Hervormde Kerk van Heenvliet naar de Bedevaartskerk in Brielle

Wanneer:

op zondag 29 mei 2016 14.00 uur tot 20.00 uur

Programma:

-   13.30 uur verzamelen in de Hervormde Kerk van Heenvliet

-   14.00 uur inleiding over (on)barmhartigheid ten tijde van het opkomend protestantisme en nu

-   14.30 uur begin gesprekswandeling langs de Brielse Maas

-   16.00 uur bezoek aan de St. Catharijnekerk in Brielle

-   17.30 uur viering in de Bedevaartkerk in Brielle rond het thema: Jezus, het gezicht van Gods barmhartigheid

-   18.30 uur BBQ bij de Bedevaartkerk

-   20.00 uur einde

Kosten:

Eigen bijdrage van 5 euro per persoon

Thema: Barmhartigheid

Het thema van het heilig Jaar door Paus Franciscus uitgeroepen heeft niets aan actualiteit ingeboet ten opzichte van de meedogenloze strijd tussen katholieken en het opkomend protestantisme in de tijd van Merula en de martelaren van Gorcum. Hoe barmhartig zijn wij mensen en christenen van de 21e eeuw? Is niet barmhartigheid het kenmerk van ons Godsgeloof? En hoe kunnen wij in de harde wereld van vandaag juist dit handelsmerk uitdragen in de ontmoetingen van alledag? Kortom: een thema waar je niet omheen kunt. Dus:  Loop je mee….?

Meer weten of je aanmelden:

Pastor Huub Flohr, 06-52590015 of pastor.flohr@christoffelparochie.nl

PS. Tip: neem een vriend(in) mee uit een andere kerk.

Via deze link vind je meer foto’s: http://www.bisdomrotterdam.nl/algemeen/bedevaartplaatsen/brielle/Pages/jongerenvoettocht.aspx