Ignatiaanse inspiratie in de Veertigdagentijd 2016

De Veertigdagentijd is een rijke periode in het kerkelijk jaar, te vergelijken met een pelgrimstocht ľ op weg naar Pasen. Hieronder informatie over twee manieren, gebaseerd op de spiritualiteit van Ignatius van Loyola, om deze tijd op een intensieve manier te beleven.

Persoonlijk begeleide Gebedspelgrimage in Delft

Het Stanislasteam in Delft organiseert voor de komende Veertigdagentijd een Gebedspelgrimage. Hierbij gaat het om een meditatieve vorm van bidden aan de hand van bijbelverhalen. Daarin worden de deelnemers persoonlijk begeleid. EÚn keer per week vindt een gesprek plaats met de begeleider. Het is de bedoeling dat de deelnemer dagelijks thuis een half uur vrijmaakt voor een bijbelmeditatie. De stof daarvoor wordt door de begeleider aangeboden. Specifieke voorkennis is niet nodig, wel een bijbel (Oude en Nieuwe Testament).

Praktische gegevens

Voor wie? Ge´nteresseerden in de wijde omgeving van Delft.

Dinsdag 16 februari 2015, 19.30 ľ 21.00 uur: gezamenlijke startavond.

Programma: uitleg over een meditatieve vorm van bidden; kennismaking met persoonlijk begeleider, maken van individuele afspraken met begeleider.

Dinsdagen 23 februari - 1- 8 -15 - 22 maart: individuele begeleidingsgesprekken met persoonlijk begeleider gedurende ongeveer een half uur, tussen 19.30 en 21.30 uur.

Dinsdag 7 april, 19.30 -21.00 uur: gezamenlijke slotavond.

Programma: terugblik, korte gebedsdienst.

Plaats: alle bijeenkomsten vinden plaats in het Stanislashuis, Westplantsoen 73, 2613 GK Delft.

Aantal deelnemers: ca. 18 personen.

Kosten: Ç 15,00.p.p.

Informatie en aanmelding: bij Marianne Hoogervorst, lid Stanislasteam: hoogerv2@xs4all.nl  tel. 06- 20551458 of schriftelijk: Stanislasteam, Westplantsoen 73, 2613 GK Delft.

Het Stanislasteam in Delft bestaat uit jezu´eten en niet-jezu´eten die allen ge´nspireerd zijn door en geschoold zijn in de spiritualiteit van Ignatius van Loyola, de stichter van de Orde van jezu´eten. Zie ook: www.stanislashuis.nl . Ignatiaanse inspiratie in de Veertigdagentijd 2016

HOME