Vastenmaaltijd 12 maart 2015

Jules Braat had het volgende geschreven:

"Niet met Spek, wel met Bonen"

Donderdag 12 maart is het weer zover: de jaarlijks terugkerende Vastenmaaltijd om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Charilove uit Rijswijk. U heeft erover gelezen in de Pastorale van februari, maar Charilove bestuurster Joke van Campenhout legt het allemaal nog een keer uit. Ze laat een indrukwekkende film zien van het werk in Benin, Nigeria. Charilove zorgt er voor onderdak, voeding, en scholing voor gehandicapte kinderen, die anders aan hun lot worden overgelaten.

Chili Sin Carne

De Vastenmaaltijd wordt traditioneel bereid door de jongste Vormselgroep, dit jaar de Shining Melodlies,aangevuld met enthousiaste jongeren uit de Protestantse Gemeente Rijswijk en de Bonifatiusparochie. Zo koken dit jaar Caja, Greta, Max, Ikenna, Imani, Iwona, Kees, Kuba, Laura, en Marilene, voor maar liefst 64 hongerige gasten een pittig gerkuide Chili Sin Carne maaltijd met Turks brood, afgeblust met een overheerlijk fruittoetje, en koffie en thee na. Roland kon er helaas niet bij zijn. We wensen hem veel beterschap!

Vijfhonderd €uro

Na de maaltijd halen de jongeren € 509,= op. Dat is het bedrag dat de deelnemers hebben uitgespaard, doordat ze thuis niet hoeven te koken! Joke van Campenhout is er erg blij mee. Namens de kinderen in Nigeria neemt ze het bedrag dankbaar in ontvangst uit handen van Pastor Van der Aart, die samen met Therese van Kampen dit oecumenische feestje heeft georganiseerd.

Bedankje

Niet alleen de jongeren hebben zich uitgesloofd. Ook de vaste hulpouders Karin Blom en Annemarie Brugman zorgen ieder jaar weer voor de inkopen, het begeleiden van de jongeren, en het opnruimen in de keuken. Hartelijk dank dus ook aan hen, evenals aan Trudy van Dop (keuken), Eveline Vijverberg (zaal), en Herman Bouman en Hanno van Dam (fotografen). Mogen we volgend jaar weer een beroep op jullie doen?

fotoreportage van Herman Bouman