Bezoek aan de abdij van Tongerlo op 30 april

Vroeg in de morgen van 30 april vertrokken 48 parochianen uit Voorburg, Leidschendam, Rijswijk en Den Haag [en ook nog een Ethiopische gast] onder leiding van pastoraal werker Marion Claassens voor een bezoek aan de abdij van Tongerlo.
In de grote kerk van de abdij woonden we een ingetogen eucharistieviering bij, waarbij zo'n twintig broeders om het altaar verenigd, de dienst uitvoerden. Geen muziek, wel prachtige zangstemmen.
Na de lunch kregen we in twee groepen een uitgebreide toelichting van een vrijwilliger over de geschiedenis van de abdij en het leven van de Norbertijnen.
Daarna bezochten we het Leonardo Da Vinci museum dat ook onderdeel vormt van de abdij. Hier hangt een replica, geschilderd op doek van het wereldberoemde fresco van het "Laatste Avondmaal" dat eind vijftiende eeuw door Da Vinci is geschilderd in Milaan.
De interessante dag werd afgesloten met een heerlijk diner in Terheijden.

Foto's en tekst van Anneke van de Putte