Gevangen in de lens

Met het weer kwam het maar niet goed op de Moederdag dit jaar op zondag 11 mei jl. is het land overspoeld met haast herfstelijke buien. Pastor Ingrid van der Aart noemde dan ook de aanwezigen in de Bonifatiuskerk, die de storm hebben getrotseerd en toch naar de viering zijn gekomen, 'extra moedig' of na een knipoog - 'tenminste met een goede auto'.

De Moederdag, in de Mariamaand mei en het was ook nog de roepingenzondag hoeveel kun je in een viering stoppen? Het lukte heel goed, onze pastor Ingrid wist alle drie de thema's mooi met elkaar te verweven. Tussen de vier lezingen door stond ze stil bij de vele kanten van de moederschap. Allen vooraan die van Maria en dan van elke moeder, die haar kinderen niet alleen te eten geeft, maar ze ook leert om handen te wassen en te bidden voor het eten. De kinderen in de kerk hebben graag haar uitnodiging opgevolgd om bij Maria een kaarsje te komen branden en later bij de vredeswens hielpen ze vrolijk de vrede 'rond te brengen' in de kerk.

Met name voor de moeders onder ons een vertederende aanblik en voor hen zelf hopelijk een lichtende herinnering aan een van de vele Moederdag-vieringen. Ondanks de regenbuien hebben ze ons goed 'in het zonnetje gezet'!