Kerstviering in de Bonifatiuskerk op vrijdag 24 December 2013

foto's: Keimpe Dijkstra

Ons levend kerststalletje

Tijdens de drukste en volgens velen ook het mooiste kinderviering wordt ieder jaar in de kribbe van de Bonifatiuskerk een echt baby'tje gelegd dat samen met de ouders de Heilige familie verbeeldt. En dat vindt het schaar kinderen in de kerk heel leuk, nog meer omdat ze tijdens de viering het kindje van dichtbij mogen bewonderen.

Het 'Jezuskindje' van onze levende kerststal afgelopen december heet Emily. In Jozef kunnen wij Bas van Leeuwen herkennen, de vrijwilliger bij de vormelingenbegeleiding en bij de kosters van de B&B-kerk. Samen met zijn vrouw Natascha hebben ze graag de uitnodiging aangenomen om 'in te vallen' als Heilige familie. Met name de negen maanden oude Emily genoot zichtbaar van alle aandacht en het gezelschap van de talrijke kinderen voor het altaar. Als wij over een tijdje op zoek zijn naar een engeltje wil ze vast wel weer meedoen!