Gouden Bonifatiusspeld voor Frans van Schendel

Op zondag 26 mei heeft pastoor A.J. van Deelen aan het einde van de viering de gouden Bonifatiusspeld uitgereikt aan vrijwilliger Frans van Schendel. Deze versierselen kreeg hij opgespeld voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de Bonifatiusparochie. Frans was 37 jaar lang verbonden aan het zangkoor Gloria Deo en zong daarnaast ook in het mannenkoor Schola Cantorum. Ook was Frans vele jaren na het vertrek van Bart Vogelaar koster voor de rouw- en trouwvieringen en stak hij vaak de helpende hand uit op de begraafplaats. Samen met voormalig kerkhofwerker Toon Paalvast heeft hij vele graven met de hand geopend. Dit werk gebeurt nu allemaal machinaal. Frans heeft zijn werkzaamheden moeten stoppen vanwege zijn hoge leeftijd en omdat hij moeilijk ter been is de laatste jaren. Hij hoopt spoedig weer met de scooter mobiel naar de kerk te komen.