Nieuwe pastoor in Leidschendam-Voorburg

Tot onze grote vreugde heeft de bisschop pastor Wim Bakker bereid gevonden om pastoor te worden van de parochies Sint Maarten in Voorburg en Trinitas in Leidschendam. Zijn benoeming gaat in op 16 april. Pastor Bakker is parttime rector van Vronesteyn, het centrum voor de priesteropleiding van ons bisdom, en deze functie zal hij voor 40 % van zijn tijd blijven vervullen. Daarom wordt hij voor 60% van zijn tijd benoemd als pastoor in Leidschendam-Voorburg.

Wij zijn erg blij met zijn benoeming. Hij brengt heel veel ervaring met zich mee in het parochiepastoraat. Met pastoor Bakker breekt er gelukkig een nieuwe fase aan voor onze zusterparochies, die al twee jaar geen eigen pastoor meer hebben. Dit betekent dat pastoor Van Deelen zal terugtreden als administrator van de parochies Sint Maarten en Trinitas. Hij blijft wel administrator van de Verezen Christus parochie in Voorburg. De benoeming van pastoor Bakker maakt de weg vrij om verder te kunnen gaan met het samenwerken in het kader van de nota Samenwerking Geboden 2. Wij feliciteren onze zusterparochies en wensen pastoor Bakker van harte alle succes toe.