Sjaak Hauser met zilveren draagspeld onderscheiden

Uithanden van wethouder Jos Bolte heeft Sjaak Hauser op maandag 6 december de Rijswijkse vrijwilligersspeld ontvangen. Naast Sjaak ontvingen nog 10 vrijwilligers de zilveren draagspeld in de Rijswijkse Schouwburg. De groepsprijs ging naar de maaltijdengroep.

Sjaak heeft deze onderscheiding te danken aan zijn tomeloze inzet als lid van de bouwcommissie voor de vernieuwbouw van de H. Benedictus en Bernadettekerk en de restauratie van de H. Bonifatiuskerk.

Sinds 2001 toen bekend werd dat de Benedictuskerk aan de Huis te Landelaan zou samengaan met de Bernadettekerk aan de SW Churchilllaan - is de Bouwcommissie van de Benedictus en Bernadettekerk actief. Van begin af aan maakt Sjaak Hauser deel uit van deze commissie.

Vanaf 2001 zijn er veel uren in het project gestoken. Sjaak was vooral belast met de technische uitvoering en de bewaking van de voortgangscontrole. Toen de uitvoering dichterbij kwam met name vanaf begin 2008 is Sjaak circa 20 uren in de week met de verbouwing bezig geweest.

Sjaak vertegenwoordigde het parochiebestuur op de werk- en bouwvergaderingen.

Ook was hij vrijwel dagelijks op de bouwplaats te vinden voor de voortgangscontrole
Sjaak was en is de drijvende kracht achter het project, steevast met een goed humeur. Het parochiebestuur heeft Sjaak leren kennen als zeer professionele vrijwilliger: hij heeft alle werkzaamheden van zowel alle professionals als van alle vrijwillige werkgroepleden gecoördineerd en tot een goed einde gebracht. 10 jaren lang! In mensuren onbetaalbaar.

Daarnaast was Sjaak ook nauw betrokken bij de restauratie van de Bonifatiuskerk aan              de Van Vredenburchweg. Deze restauratie is tussen 2006 en 2008 voor 75% uitgevoerd en de laatste fase zal naar verwachting in 2011/2012 worden afgerond.

Paul Schott

foto's John Medenblik