Schola Cantorum uit Beroun zong in de Bonifatiuskerk

Op zaterdagavond 13 juni gaf de Schola Cantorum van de H. Jacobusparochie uit Beroun (Tsjechië) een concert in de H. Bonifatiuskerk . Het concert, dat ruim 200 belangstellenden trok, vond plaats in het kader van de kerkenband tussen beide parochies die net als de stedenband alweer twintig jaar bestaat.

Tijdens het concert bracht de Schola, onder leiding van Lucas Petrvalský, een tiental Gregoriaanse gezangen ten gehore. De aanwezigen zongen het laatste lied Salve Regina uit volle borst mee. Elk gezang werd voorafgegaan door orgelspel van Lucas Petrvalský, waarna lectrice Karin IJzendoorn de Nederlandse tekst voordroeg. Het optreden van onze gasten uit Beroun werd door de aanwezigen bijzonder op prijs gesteld.

Paul Schott

Secretaris Werkgroep Beroun-Rijswijk

De volgende ochtend tijdens de eucharistieviering verzorgde de Schola van de Jacobuskerk de wisselende en de Schola van de Bonifatiuskerk de vaste gezangen. Weer een mooi moment van verbroedering tussen twee parochies.